Ön Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü

Proje çağrıları kapsamında proje gruplarının yenilikçi fikirlerinin ticarileştirilmesi sürecinde çoklu destek hizmeti sağlamaktadır. Teknoloji ve Proje Destek Birimi Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü - fİKÜr olarak fikrin işe dönüşümünde 8 destek kürü işletmektedir.

Kuluçka Merkezi'nin fİKÜr olarak adlandırdığı, fikrin işe dönüşümünde desteklediği 8 kür

Kırmızı Kür: Çalıştay - "Çözüm Günleri"

Turuncu Kür: Sosyal Çevre ile İletişim - "Fikir Durağı"

Sarı Kür: Yarışma

Açık Yeşil Kür: Eğitim

Koyu Yeşil Kür: Seminer - "İnovasyonun Yüzleri" Serisi

Mavi Kür: Esinlendirici Mentor

Lacivert Kür: Teknik Mentor

Mor Kür: Tanışma Günleri - "Yarım Elma"

 

2014 yılında faaliyetlerine başlayan Ön Kuluçka Merkezi 26 Ocak 2017 tarihinden itibaren Teknoloji ve Proje Destek Birimi’nin koordinatörlüğü olarak Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 


Merkezin koordinatörlük görevini 2022 yılı itibarıyla Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Ömer Saatçıoğlu yürütmektedir. 

Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü, farklı alanlarda eğitim gören öğrencilerimizin ve mezunlarımızın inovasyon ve teknoloji temelli fikirlerinin projelendirme, danışmanlık hizmetleri verme ve gelecekte piyasada yer alabilmeleri için gerekli olan iş deneyimini kazandırma amacı ile kurulmuştur.  Teknoloji alanında yenilikçi ürün, süreç ve hizmetleri geliştirmeye yönelik girişimci proje fikirlerinin desteklenmesi için proje ekiplerine iş geliştirme, mentorluk ve ofis desteği sağlar. Akademisyen ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu, belirli bir tarih aralığında açılan çağrının ardından destek alacak proje ekiplerini belirler.

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışan öğretim elemanları ve idari personelin ulusal ve uluslararası bilimsel/sanatsal içerikli etkinlik/toplantılara katılmak amacıyla yapacağı seyahatlerde uygulanacak usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan "Ulusal ve Uluslararası Etkinliklere Katılım Destek Programı Başvuru ve Değerlendirme İlkeleri" 12 Eylül 2019 tarih ve 2018-2019/33 sayılı senato toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. ULEP ilkelerine erişim için lütfen tıklayın...

Üniversitemizde 2019-2020 akademik yılında; 37 uluslararası, 86 ulusal olmak üzere toplam 123 araştırmacıya bilimsel etkinliklere katılım desteği Teknoloji ve Proje Destek Birimi Komisyonu uygunluğu ile sağlanmıştır. 


2019 fİKÜr Yarışması 
Teknoloji ve Proje Destek Birimi Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü’nün açtığı “2019 fİKÜr Çağrısı” için jüri, son değerlendirme yapmak üzere 30 Ekim 2019 Çarşamba günü toplandı. İlk üçe girerek ödül almaya hak kazanan projeler için 4 Kasım 2019 Pazartesi günü ödül töreni düzenlendi.

1.    Ödülü:
Proje Adı: Aviation Scope
Grup Üyeleri: Aykut Alp Kurt (Matematik-Bilgisayar Bölümü Öğrencisi) 
Proje Özeti: Aviation Scope’un hava araçları için oluşturulması planlanan ve sertifikalandırılması gerekmeyen, taşınabilir, içinde sabit EFB’ler gibi detaylı veri barındırabilecek özel bir tablet olması amaçlanmaktadır.

2.    Ödülü
Proje Adı: Yeni nesil rüzgar-sıvı elektrik jeneratörü
Grup Üyeleri: Mithat Okhan Onan (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu)
Proje Özeti: Yeni Rüzgar Elektrik Jeneratör Sistemi, rüzgar ve sıvı doğasını kendi içinde kombine ederek, çok hafif rüzgarlarda bile büyük miktarda enerji açığa çıkarabiliyor. Sistem içindeki sıvının salınım gücünü kullanarak, enerji açığa çıkarıyor. Bu projenin iki modeli mevcut. İkinci modeli sıvı kullanılmadan elektrik üretiyor ve daha kaba alanlar için tasarlandı. Her iki sistemin de, evlerin çatılarına, küçük arazilere, rüzgar gücü zayıf olan bölgelere düşük maliyetli olarak kurulması amaçlanmaktadır.

3.    Ödülü
Proje Adı: Akıllı Su Tasarrufu
Grup Üyeleri: Sena Kevser Demir (İktisat Bölümü Öğrencisi)
Proje Özeti: Yağmur suyunun çatı oluklarındaki borular yardımıyla bir su tankında toplanması ve arıtılarak günlük hayatta park ve bahçelerin sulanmasında, yangın söndürme, halı ve araç yıkama ve birçok endüstriyel işlemlerin gerçekleştirdiği alanlarda kullanılması ve su tasarrufu edilmesi amaçlanmaktadır.