Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Faaliyetlerine devam eden Teknoloji ve Proje Destek Birimi 21 Aralık 2022 tarihli Senato kararıyla isim ve nitelik değiştirerek Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi olarak faaliyete başlamıştır. Başkanlığını Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız yapmaktadır.

BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen proje türleri aşağıda listelenmiştir. Bu proje türleri için çağrılar yılda iki kez olmak üzere açılır. 
a) Genel Araştırma Projeleri (GAP): T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir. 
b) Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi (LÖKAP): Üniversitemizin lisans düzeyinde eğitim verilen birimlerinin örgün öğretim programlarına kayıtlı olan öğrencilerinin araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacıyla, proje takımlarına yönelik oluşturulmuş araştırma projeleridir. Bu proje türüne başvuru, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılar tarafından yapılır. Bu proje türünde en az iki lisans öğrencisi araştırmacı olarak yer almak zorundadır. 
c) Lisansüstü Tez Projesi (LTP): Lisansüstü tezlerini kapsayan ve tez danışmanı olan öğretim üyesinin öğrencileri ile yürüttüğü araştırma projeleridir. Bu kapsamda doktora tez projeleri ve yüksek lisans tez projeleri olmak üzere iki ayrı destek verilmektedir. Lisansüstü Tez Projesi’nde; proje yürütücüsünün kurumdan ayrılması durumunda ve eş danışmanın T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi mensubu olmaması durumunda, proje BAP Komisyonu tarafından yeniden değerlendirilir.

Kimler Başvurabilir:
Proje ekibinde yer alacak yürütücünün İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kadrolu öğretim elemanı ve doktora/sanatta yeterlilik derecesine sahip olması gerekmektedir.

Proje Başvurusu 
Komisyon tarafından belirlenen başvuru koşulları ve başvuru formları, araştırmacılara yılda iki kez olmak üzere çağrı ile duyurulur. Açılan çağrılar iki ay boyunca başvuruya açıktır. Başvurular, BAP Koordinasyon Birimi’ne yapılır. Proje yürütücüsü web sayfasında şablonu yer alan proje başvuru dokümanını doldurarak proje eklerinin de yer aldığı başvuru dosyasını bağlı olduğu Bölüm Başkanlığı’na teslim eder. Bölüm Başkanlığı EBYS üzerinden ilgili başvuru dosyasını Dekanlığa ileterek süreci başlatır. Dekanlığın EBYS üzerinden başvuru dosyasını BAP Koordinasyon Birimi’ne iletmesi ile başvuru süreci tamamlanmış olur. 

Projelerin Değerlendirilmesi 
BAP Koordinasyon Birimi’ne sunulan proje önerileri, gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığının incelenmesi amacıyla ön değerlendirmeye alınır. Ön değerlendirme aşamasında şartları sağlayan proje önerileri, Koordinatör tarafından BAP Komisyonu değerlendirmesine sunulur. Gerekli koşulları sağlamayan proje önerileri ise gerekçesi belirtilmek suretiyle ilgili başvuru sahibine iade edilir. Değerlendirmeye alınan proje önerileri, nitelikleri BAP Komisyonu tarafından belirlenen uzmanlara gönderilir. 
Değerlendirmeden geçen projeler Rektörlük onayı sonunda protokolün imzalanması ile yürürlüğe girer. Projenin 6 ayda bir gönderilen ara raporu ve proje bitimini takiben en geç 3 ay içerisinde gönderilen sonuç raporu Komisyon tarafından değerlendirilir. 

Projeden çıkan her türlü basılı/dijital eserlerde, sözlü sunumlarda, tezlerde, yayılımlarda T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi BAP desteği teşekkür kısmında belirtilmelidir. Teşekkür ifadesi; “Bu çalışma T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince Desteklenmiştir. Proje Numarası: ….” (“This work was supported by Scientific Research Projects Unit of Istanbul Kultur University. Project Number: ….”) 
Ayrıntılı bilgi için; “T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE PROJE DESTEK BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ İLKELERİ